Paljon on taas ehtinyt tapahtua tällä välillä.. Ollaan pidetty taukoa mätsäreistä jo reilu puoli vuotta, kun nyt sitten joulukuun 5. päivä käväistiin Lahdessa mätsärissä. Lähdin paikalle molempien poikien voimin, Leevi ihan vaan turistina mukana. Paikka oli kyllä kaikista ahtain näyttely/mätsäripaikka, missä ollaan oltu ja Robinhan sitten stressasi jo ennen kehää kun ei saatu mistään rauhallista paikkaa. Joten arvatenkaan kehässä ei sitten namit maistuneet, ja ekaa kertaa Robin ei edes esiintynyt tavalliseen tapaansa (sehän on aina yhtä varma esiintyjä, asetteleekin aina itse itsensä).. Paineistui selvästi liikaa kehään mennessä. Mutta saatiinpahan treeniä isoista vieraista koirista lähietäisyydellä, kun siinä ennen kehää Robinille naksuttelin. Ja hyvinhän poika siinä vielä toimi, kontakti pysyi koko ajan! :)

Seuraavana päivänä oli Mäntsälässä toinen mätsäri, minne meinasin ottaa Robinin ihan vaan totuttelemaan näyttelyhäslinkiin, jos edellispäiväinen olisi voinut johtua osittain "metsittymisestä" näyttelyiden suhteen, mutta päätin kuitenkin jättää sen kotiin - oli se edellispäiväinen kuitenkin sen verran kuormittavaa. Leevi pääsi sitten Mäntsälässä kehään. Enpä sitä ehtinyt kuin vähän käydä harjan kanssa läpi kun meidät kutsuttiin jo kehään. Vetskuja oli neljä koiraa, joten ne otettiin kehään samalla kertaa. Leevi esiintyi taas aivan upeasti, liikkeissäkin löytyi heti oikea tahti. Kauaa ei vetskuissa mennytkään, kun tuomari sijoitti viimein kolmannen ja neljännen ja jäi vielä pohtimaan Leevin ja snautserin välillä. Mentiin vielä kerran kehän ympäri ja seisotukset vielä siihen perään, ja tuomari valitsi snautserin voittoon. Leevi siis erittäin hyvänä kakkosena :) Ei lainkaan hullumpi mätsärireissu. Leevillekin näytti tekevän ihan hyvää taas vaihteeksi tällainen vähän lyhkäsempi näyttelypäivä. Palkintoinakin sattui olemaan paljon Leeville kelpaavia herkkuja, pääsee se itsekin taas herkuttelemaan palkintosaaliillaan eikä Robin pelkästään ;) Ja saihan Leevi arvostelulomakkeenkin, jossa: (koira:) erinomainen luonne, esiintyminen ja liikkuminen sekä (ohjaaja:) erinomainen koiran esittäminen ja  yleisvaikutelma.

Messariviikonloppukin on tältä vuodelta nähty, myös nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Winner. Oli kyllä vähän kiireinen viikonloppu kun vähän kaikki kehät oli päällekäin (kleinit , mitsut ja belgit) - mutta senhän nyt osasi jo melkein arvata, melkein joka toinen näyttely on mennyt tällä kaavalla... Mutta muuten oli kyllä loisto viikonloppu! Oli mukava taas päästä näkemään kaikkia tuttuja ja kuvailemaan rauhassa kun ei ollut omaa koiraa huolehdittavana ;)

Perjantainapa sitten suunnataan taas ulkomaille, Liettuaan. Nyt sitten on jännätävänä saako Leevi sen vihoviimeisen vetskuvoiton jommalta kummalta päivältä, siitä yhdestä vetskuvoitosta kun on kiinni tuleeko Leevistä vielä tänä vuonna EE & LV & LT & BALT VMVA ... :)