Sunnuntaiaamuna 5 tunnin yöunien jälkeen ei oikein meinannut kiinnostaa mätsäriin lähtö, mutta mielenkiinnosta Robinin käyttäytymistä tuomaria kohtaan päätin jaksaa kangeta itseni ylös. Joten puoli yhdeksän aikoihin lähdettiin kävelemään linja-autoasemalle.

Molempien poikien eka bussimatka. Leevi läähätti koko matkan ajan sylissäni hieman hermostuneena, kun taas Robin olisi tahtonut aluksi käydä koko bussin läpi. Robin nukkui rauhallisesti koko matkan, vaikkakin muutaman kerran nousi ylös katselemaan ikkunasta maisemia. Myös avautuva ovi siinä lähellämme kiinnosti, kun ihmiset häipyivät yksitellen bussista. Lahdessa sitten vaihdettiin bussia ja mentiin sillä Nastolaan.

Mätsäripaikalla bongattiin tuttuja: Tarja kleininsä Sindin (TK3 Tirhan Tuhkimo) kanssa olivat tulleet tokokokeeseen - reilun kuukauden tauon jälkeen, ja entinen luokkalaiseni Maija Tara-tollerinsa (Nackelsbyyn Tarantella) kanssa mätsäriin. Heti kun huomasin vetskuilla ja pienillä aikuisilla olevan miestuomari (Vesa ...?), eka ajatus oli että ei olisi pitänyt ilmoittaa - tai tulla ollenkaan koko mätsäriin! Mutta minkäs sille enää mahtoi..

Vetskuja oli kolme koiraa, joten ne otettiin kaikki kerralla, eikä punaisia ja sinisiä nauhoja jaettu erikseen. Leevi esiintyi upeasti, korvat pysyi ja herra oli koko ajan niin valppaana ja esiintyi tosiaan edukseen! Yllätyksekseni tuomari valitsi Leevin, porukan vanhimman, YKKÖSEKSI!! Kirjava, juuri veteraani-ikään päässyt mittelspitz veikin sitten hienosti vetskujen 2. sijan. Saksalaiset pystykorvat siis vei voiton vetskuissa, eikä suotta ;)

Robinin mennessä pöydälle sanoin tuomarille, että antaisi Robinille vain nameja, kun ei oikein miestuomareista pidä - kun kerran vaan treenin vuoksi paikalle tultiin! Robin söi namit reippaasti miehen kädestä, mutta ei oikein ollut siltikään yhteistyökykyinen tuomarin kanssa.. Sinistä nauhaa odottelin siinä seisotusten aikana, mutta tuomari mietiskeli hetken ennen nauhojen antamista.. Meille PUNAINEN nauha! Kehästä poistuin suu ammollaan auki ihmetyksestä. Toki Robin on komea ja seisoo kuin hievahtamatta vaikka kuinka pitkän ajan (namiakaan ei tarvi), mutta kun ei antanut koskea itseensä, niin tulee se punainen nauha aika yllätyksenä..

Punaisten kehässä oli jotain reilu 10 koiraa, mutta mentiin kokeilemaan kuitenkin, kun Robin niin tykkää esiintyä. Tuomari valitsi meidät jatkoon, kai seitsemän koiran joukkoon, ja sitten taas löytiin omistaja ällikällä.. KOLMAS sija. Eli tuloksena PUN3. Kun odottaa sitä sinistä nauhaa niin kyllä tuo nyt vähän pistää miettimään, näkeekö unta vai missä vika kun ei vaan tajua, miten voi olla mahdollista... :D


Robin palkintoineen kotona. Lelut on jo käytössä - myös Leevin voittamat!

BIS-kehää jäätiin sitten vielä odottelemaan, kun isot aikuiset saatiin tuomaroitua. Isoja koiria oli tällä kertaa vain 4 paria, ja meillä Maijan kanssa loksahti samaan aikaan suut auki kun kehätoimitsija kuulutti viimeistä paria kehään. Tara PUN1, ja eipä ihme. Oli neiti niin edukseen ja erottui kyllä hyväkseen sieltä muiden punaisen nauhan saaneiden joukosta! BIS-kehässä oli 7 osallistujaa ja arvelin meidän uusivan aiemman BIS7 sijoituksemme, mutta eikö me vaan pysytty kehässä kun tuomarikaksikko alkoi sijoittaa koiria.. Leevi loppujen lopuksi BIS2 !! Aivan uskomatonta! :D Ja Tara-tyllerö BIS4 - onnea vielä!! :))


Leevi palkintoineen kotona. Royal Canin -laatikko puolillaan täynnä palkintoja.

Mätsärin jälkeen lähdettiin takaisin bussille - melkein tunti odottelua.. Ja Lahdessa taas bussin vaihto ja taas jouduttiin odottelemaan melkein tunnin verran...! Robin keräsi valtavan määrän ihastuneita katseita istuskellessaan torin penkillä kanssani. Ja bussiin mennessä (tällä kertaa melkein täynnä) valtava määrä käsiä ilmestyi siihen käytävälle Robinin tasolle, kun käveltiin käytävää pitkin paikkaa etsien. :) Leevikin keräsi puolivälissä bussimatkaa katseita, kun haukahteli bussissa ikkunasta näkemälleen isolle sekarotuiselle.. Kaikkien päät vain kääntyi kun vanha herra haukkui.

Ensi viikonloppuna uudestaan (molempina päivin). Voi kunpa nyt saataisiin se naistuomari...!