Vihdoin ollaan kotiuduttu takaisin Suomeen.. Oli kyllä melko uuvuttava reissu, sanoisin että jopa rankempi kuin Minskin! Unet jäivät vähiin vaikka lähdettiin bussireissulle ihan sen toivossa, että saataisiin nukuttua enemmän kuin omalla autolla lähtemällä.. Turha luulo. Mutta tulokset olivat sen verran hyviä, että kyllähän nyt väsymyksen kestää - se on kuitenkin ohimenevää mutta tulokset säilyvät! ;D Tämä Latvia-Liettua yhdistelmäreissu menikin paremmin kuin edellinen, koska nyt Leevi sai kaiken mitä lähdettiin hakemaankin! :D

Ensimmäinen yö meni bussissa, enemmän tai vähemmän nukkuen, aamulla sitten viivyteltiin bussissa aina viimeiseen asti ennen kuin lähdettiin raahaamaan koiria ja kamoja Limbazin näyttelyhalliin. Mittelit ja kleinit olivat vasta kahden kieppeillä, joten mikään kiire ei ollut laittaa koiria kuntoon. Kun sitten viimein mitteleiden arvostelu alkoi, ei ollut taaskaan mitään varaa elätellä toiveita. Kaikkiaan 5 mittelistä ainoastaan valkoinen Helmi sai sertin, kaikki muut saivat tyytyä pelkkiin erinomaisiin - tuomari ei halunnut jakaa niille sertejä, koska olivat mukamas liian laihoja ja Milli puolestaan liian lihava.. Tuomarina liettualainen Renata Petkeviciene.

Leevin kanssa kehään mennessä se ei oikein tahtonut heti nostaa korviaan ja liikeiden jälkeen se otettiinkin saman tien pöydälle jossa tuomari arvosteli sen - korvia ei näkynyt sitten lainkaan koko yksilöarvostelun aikana joten tietysti arvelin sen olevan sitten siinä. Kehätoimitsija kuitenkin kysyi yllättäen hetken päästä, että voiko Leevi vastaanottaa veteraanisertiä ja sellainenhan minulle sitten tuotiin! Leevi sai siis erinomaisen, kunniapalkinnon ja VET-SERTin (jota ei saisi ilman kp:ta) ja ainoana vetskuna se oli siis myös ROP-veteraani! :)

Jäätiin suoraan PU-kehään, johon osallistuikin vain Leevi, Roope (VAL) ja junioriuros - kaikkiaan 7 uroksesta! Leevi pisti PU-kehässä parastaan, sillä oli taas selvästi showmeininki päällä :) Ensin seisotukset ja liikkeet, jonka jälkeen tuomari kätteli Johannan ja tietysti luulin että Roope olisi voittanut, mutta toisin kävi. Roope sijoitettiin kolmanneksi, joten PU1:sta kisasivat enää Leevi ja latvialainen junioriuros! Kierrettiin vielä kehä ja pikaiset seisotukset, ja tuomari valitsi Leevin 2. parhaaksi urokseksi. Oli kyllä upea tulos sellaisesta joukkiosta, kun tuomarikaan ei tosiaan ollut mikään ERI-automaatti! :D

Latvian tuloksena siis upeasti: VET ERI1 KP PU2 VET-SERT ROP-vet. "Hyvä pää, hieman ulkonevat silmät, oikeanlaiset korvat ja niska, hyvä etuosa ja riittävän hyvät(?) takajalat, hyvä vahva selkälinja, hieman kapea takaa/takaliike(?), hyvä turkki ja vapaa liikunta."
(arv. oli kai liettuaksi/latviaksi, joten jäi vähän epäselvyyksiä kun yritettiin käännättää arvostelut näyttelyjärkkäreillä ja osa selitettiin "pantomiimina" :D)

BIS-kehien jälkeen jatkettiin matkaa kohti Liettuan Siauliaita, johon saavuttiin puolen yön aikoihin. Puoli kahdelta sitten päästiin nukkumaan.. Huone oli aivan ihana, siellä olisi voinut viipyä useammankin yön, mutta harmi vaan matkaa piti jatkaa aamulla.. ;) Kehät oli sunnuntaina ennen puoltapäivää, kleinit tällä kertaa ennen mitteleitä. Tuomarina oli unkarilainen Csepai Istvan. Taas Leevi arvosteltiin oikeastaan kokonaan pöydällä ja eihän ne korvat tietenkään näkyneet. Ehdinpä kuitenkin hetken verran vielä maassakin seisottaa liikkeiden jälkeen. ERI sieltä silti tuli, vaikka taas sai jännätä miten käy!

Uroksia oli muun värisissä tällä kertaa vain kolme ja ROP-kehässä olivat vain Roope ja Leevi. Tänään järjestys meni toisin päin: Leevi PU2 ja Roope sitten ROP, kun Eijan Fifi ainoana narttuna oli pois.

Liettuassa jatketiin siis samanmoisin tuloksin: VET ERI1 PU2 VET-SERT ROP-vet. "10-vuotias, hyvä ikäisekseen, kaunis pää, hyvät kulmaukset, hyvä eturinta, hyvä uros, tyypillinen liike."

Nyt ollaan sitten enää yhden Liettuan veteraani-SERTin päässä Liettuan ja Latvian veteraanimuotovalioista!! :D Perjantaina 8.10. - syntymäpäivänäni, Kennelliitto vahvisti myös Leevin FI MVA -arvon, joka löytyy nyt siis jalostustietokannastakin. Diplomia odotellessa.. ;)

Kiitos vielä matkaseurasta Johannalle, Päiville ja Nealle sekä molempien päivien kehänlaitaseuralle Marille ja Eijalle! :)