Treenattiinpa lyhyesti Robinin kanssa mätsärin jälkeen Lahdessa, kun siihen tuli hyvä tilaisuus odotellessa lähtöä. Robin ei siis ollut mätsärissä, vaan vanhempien mukana sen aikaa. Täynnä hajuja oleva nurmikkokenttä toi pientä haastetta treeniin, ei olla pitkään aikaa päästy nurtsille treenaamaankaan.

Hiottiin lähinnä seuraamista (tarkoituksena vahvistaa vauhdissa pysymistä juoksussa ja käännöksissä), paikalla makuuta ja luoksetuloa. Ajattelin, että on hyvä vahvistaa näitä perusjuttuja, kun ei olla vähään aikaan treenattu oikein kunnolla. Lähinnä meidän treenaus on ollut sellaista satunnaista.. Ohjatuissa tokotreeneissä ei olla käyty, ainoastaan pentukurssilla käytiin näitä juttuja vuonna 2007 ja nyt olen taas päättänyt jatkaa, mihin silloin jäätiin.

Seuraamisessa Robin pysyi hyvin vauhdissa vaikka se oli melkoista jalkojen nostelua pojalle, kun kentällä oli suht pitkä nurmi ja kaiken maailman voikukkia siellä täällä. Hyvä ettei mennyt seuraaminen ihan pomppimiseksi! :D Seuraamisessa katsekontakti ei ole Robinilla vieläkään täysin jatkuvaa, mutta nyt ei poika enää jätätä niin paljon kuin ennen.

Paikalla makuussa ainut ongelma on ollut ennakointi perusasentoon nousun suhteen. Ennen se meni niin, että aina kun pääsi Robinin sivulle, poika pompahtaa saman tien istumaan. Tänään ei poika ennakoinut kertaakaan, joten eipä voi olla kuin pirun tyytyväinen! :) Otettiin paikalla makuuta vaihtelevilla, suht lyhyillä ajoilla.

Luoksetulo on ollut aina Robinin bravuuri. Poika viilettää tuhatta ja sataa kuulessaan käskyn "tänne"! Eipä tullut tänäänkään siihen muutosta, täydellä vauhdilla sieltä tultiin päin ja peruasentoon tulo alkaa mennä jo aika rutiinina.

Nauratti kun sitten treenaamisen lopuksi vaan oleiltiin siellä kentällä ja luokse kutsuttaessa poika hyppää vasten reisiä kunnon loikan päätteeksi. Tarkoituksellisen innostavalla "tänne" -käskyllä on poikaan ainakin oikeanlainen vaikutus, suoritus senkun vauhdittuu! :D