Käytiin eilen Kouvolassa mätsärissä, ja sääkin suosi tällä kertaa. Aurinko paistoi ja oli mukavan lämmin, joten pitkä jonottaminen ilmoittautumiseen tai kehien odottelu ei haitannut. Mukana oli molemmat koirat ja veljentyttö Isabel, joka osallistui lapsi&koira kilpailuun. Robin oli tarkoitus ilmoittaa viehejuoksuun, mutta jätin kuitenkin ilmoittamatta kun tuntui olevan muutenkin tarpeeksi toimintaa siellä.

Vetskujen ja lapsi&koira kilpailun kehä vaihtui alkuperäisestä, eikä meinattu oikeen niitä kuulutuksia kuulla - varsinkaan kun l&k kehän muuttumisesta ei ilmoitettu etukäteen... Vetskut oli isojen koirien jälkeen, melkein kahden tunnin odottelun jälkeen. Kaikki vetskut otettiin kerralla kehään eikä sin/pun nauhoja jaettu. Tuomarin vaihtuminen jäi harmittamaan koska pöytä jäi puuttumaan siitä lopullisesta kehästä, mihin jouduttiin arvosteltavaksi. Olisi ollut myös mielenkiintoista päästä tuomarille, joka meillä aluksi piti olla, koska hän katsoi liikkeet tosi huolella ja muutenkin perusteli mikä koirassa oli "vikana". Meille tämä VET5 -sija jäi mysteeriksi, kun tuomari ei sanonut mitään mikä oli hyvää tai maininnut mitään koirista muutenkaan. Mutta Leevi esiintyi tosi hyvin joten ei voi olla kuin tyytyväinen!  Kehän jälkeen päästin Leevin vielä leikkimään 6. sijoittuneen 12v. kleinineidin kanssa, joka olikin jo vanha tuttavuus yhdestä Lahden mätsäristä :)

Pian vetskujen jälkeen alkoi lapsi ja koira-kehä, ja sinne juostiin heti kun kuultiin Isabelia kuulutettavan. Isabel meni tällä kertaa tosi reippaasti yksinään kehään, huomattavaa edistystä edelliskertaan jolloin jouduin itse menemään kehään mukaan ;) Isabel otti niinkin rennosti että liikkeissä käveli Leevin kanssa väärään suuntaan ja huusi minulle "heippa" kun oli aika mennä toiselle puolelle kehää seisottamaan koiria. Edestakaisin liikkeet meni hyvin, mitä nyt Leevi raahautui vähän perässä.. Ja viimeinen seisottaminen ei oikein onnistunut, mutta Leevi olikin käynyt istumaan eikä Isabel ole oikeen koiria muutenkaan nostellut seisomaan. Mutta lopulta irtosi 6. sijoitus ja kyllä oli neiti onnesta soikeana! :)

Robin otti koko päivän rennosti, makoili ja nukkui koko ajan. Kävipä siinä yhdessä vaiheessa selälleen märälle asfaltille makaamaankin (osittain pieneen vesilammikkoon). ;) Kunpa olisi yhtä hyvät kelit seuraavissakin mätsäreissä!

Niin, ja tässä välissähän Leeviltä on lähtenyt pari hammastakin. Käytiin hammaskivenpoistossa ja eläinlääkäri sitten nyppäisi pari etuhammasta(!!) pois. Onneksi hampaat lähti alarivistä, ei ole IHAN niin näkyvillä, mutta tosiasiahan on että nyt on Leevillä enää alarivistössä kulmureitten välissä 2 hammasta... Hammastodistusta en saanut, kun olisi kuulemma niin epämääräinen kun on jo entuudestaan poistettu niitä etuhampaita edelliskerralla.. Ell vielä ihmetteli että mihin todistusta tarvitsen, että aionko muka vielä viedä noin vanhaa koiraa näyttelyihin?! Juu, kyllä aion, kun koira on mitä mainioimmassa kunnossa!