Viron läpi on nyt tullut mentyä näyttelyihin jos jonnekin (eestaas), mutta kertaakaan ei ole ollut Leevi vielä Virossa kehässä. Mutta nytpä on sekin asia korjattu ja Robinin 4v. synttäripäivä 27.11. vietettiin Sillamäen kansallisessa. Romppe itse joutui kylläkin viettämään virallista synttäripäiväänsä ihan Suomen kamaralla ;)

Tuomarina kleineilla oli Otakar Vondrous (Tsekki), joka oli pettymyksekseni varsinainen ERI-automaatti. Ei mitään väliä miten koira esiintyi (vai esiintyikö ollenkaan), oliko hyvässä turkissa, miten käyttäytyi.. Oliko puolet reidestä äskettäin tikattu (puolipitkäkarvainen koira, joten karvat ajeltu).. Millään ei ollut mitään väliä. Mutta kaiken huippu oli kyllä Leevin kehä!

Kehään mennessä seisotin aluksi ihan normaalisti maassa, tuomari katseli joka suunnasta ja pyysi sitten kiertämään kehän. Vähän ennen kuin oltiin takaisin siinä pöydän kohdalla, tuomari meni istumaan pöytänsä taakse ja valmistautui selvästi sanelemaan arvostelua. Hetken seisotuksen jälkeen sainkin ROP-veteraani -pahvin ja ruusukkeen kätösiini, ja tuomari tuli kättelemään minua. Tuomari siis antoi Leeville ERIn, ilman että olisi sitä sormenpäällänsäkään hipaissut!! :O Kaikki muut koirat kyllä tutki, tuttavan mittelinkin tutki jopa maassa, kun ei kukaan sanonut että olisi pitänyt nostaa pöydälle. Eli tuomari olisi kyllä kaiken järjen mukaan Leevinkin tutkinut, jos vaan hänellä olisi ollut aikomus tutkia. Että mitähän kummaa?

Jokatapauksessa tuloksena Leeville siis VET ERI1 PU2 ROP-vet. ja arvostelu onkin sitten venäjää, joten käännöksen saan varmaan vasta sitten ensi kuun Liettuan reissulla. Mielenkiinnolla odotan että mitä arvostelussa mahtaa lukea! Viimeisenä ainakin taitaa lukea "good movement", sen verran voisin ehkä osata syyskuun arvostelun perusteella tulkata ;)

BIS-vetsku -kehässä tuomari kyllä tykkäsi Leevistä, mutta olisi tutkinut hampaat maassa ja Leeviä ei oikein huvittanut, jota tuomari sitten pahoitteli. Ja edestakaisin liikkeet me jouduttiin ottamaan kohdassa missä ei ollut mattoa (lakatulla puulattialla), joten eihän niistäkään sitten oikeen mitään tullut. Harmi kyllä, mutta pääasia on että Leevi taas pitkästä aikaa jaksoi muutoin esiintyä loistavasti loppukehässä! Viimeisimmissä näyttelyissähän on jo väsymys/tylsyys iskenyt BIS-kehiin mennessä vaikka olisi häkissä nukkumassakin välissä, vanhalle herralle on kuitenkin sen verran pitkiä nämä 6-9 tuntiset näyttelypäivät kun ei ole oikeen tottunut. Aiemmin kierrellyt mätsärit etenee vähän eri tahdilla.. ;)

Muutaman viikon päästä sitten matkataan vielä Liettuaan, kahteen inttinäyttelyyn metsästämään sitä vikaa vetskusertiä. Liettuan reissut on kaikki menneet nappiin Leevin kohdalla, mutta en kyllä uskalla vielä yhtään innostua.. Parempi kun ei haaveile liikoja niin ei voi pettyäkään :D Ja onhan mulla tietysti jo "varasuunnitelmakin" valmiiksi mietittynä ensi vuodelle niin eihän tässä mitään hätää ole ;)