Enää noin kaksi viikkoa, vähän reilukin ehkä, Leevin jälkikasvun syntymään! Hirmuisen vähän aikaa.. Olen jo alkanut jännäilemään, montako vauvelia sieltä mahtaakaan syntyä. Ultrassahan näkyi viisi pentua, mutta "imeytymisriski" oli vielä tuolloin melko suuri, koska Pinni käväisi ultrassa 28. (+/-1) vuorokaudella. Mutta eiköhän sieltä pentuja tule, Pinnin massu ainakin on kuulemma valtava! <3 Pitääkin laittaa vähän myöhemmin tarkempaakin taustatietoa pentueesta tänne, nyt kun pentuja näyttäisi olevan oikeasti tuloillaan.. :)

Parit näyttelytkin on tällä välin kierretty. Vappuna 1.5. käväistiin Lahden ryhmiksessä. Harmikseni sinne oli tullut tuomarimuutos, kun alkuperäinen tuomari Markku Mähönen oli sairastunut, olisin tosiaan häneltä tahtonut arvostelun.. Tuomariksi vaihtui Paula Heikkinen-Lehkonen. Häneltä en EH:ta enempää odottanut, eikä Leevi pettänyt odotuksia - tuloksena juurikin se EH. Juoksuhajut tuoksui edelleen Leevin nenään, joten esiintyminen oli vähän sitä sun tätä.

Leevin saamaa arvostelua en kaikilta osin oikein allekirjoita, esim. kun tuomari ei oikein Leevin päätä edes tutkinut, Leevillähän tuo karva saa otsan näyttämään korkealta ja jyrkältä (kuten yllättävän monella muullakin kleinilla), mitä se ei oikeasti ole - tervetuloa vaan epäilijät Leevin päätä kopeloimaan! :D Mutta joo, kaikkia ei voi vain aina miellyttää.

"Kookkaan puoleinen lyhytrunkoinen uros. Korkea ja jyrkkä otsapenger. Isot korvat. Tummat, kirkkaat silmät. Ikä näkyy hampaiden kunnossa. Hieman lyhyt rintakehä. Painuneet ranteet. Takaraajojen lihaksisto jo hieman kuivunut. Kintereet painuvat pihtiin. Karva on tarpeettoman pitkää ja hieman pehmeää. Kaunis punasoopeli väri."

Viikkoa myöhemmin 7.5. käväistiin kehässä Tampereella, jossa oli tuomarina norjalainen Eli-Marie Klepp. Leevi esiintyi varsinkin yksilöarvostelussa tavalliseen reippaaseen tyyliinsä, enää ei ollut huolta keskiverrosta esiintymisestä! Leeville tuloksena ERI1 ja SA. PU-kehään osallistui kuusi urosta (kaikkiaan 11 uroksesta), mutta meidät käteltiin pois kehästä "viidenneltä sijalta". ROP-veteraanikehässä Leevi pokkasi elämänsä toisen VSP-veteraanin. Täsmälleen sama tulos siis kuin Lappeenrannasta: ERI1 SA VSP-veteraani :D


VSP-vet. tuuliturkkinsa kera, ei kovin edustavan näköistä ;) kuva © Mira Hoikka

Tässä vielä Leevin kertakaikkisen ihana Tampereen arvostelu:
"Melkein 11-vuotias. Erittäin(?) voimakas ja maskuliininen. Erinomaisessa kunnossa. Upea asenne. Laadukas kauttaaltaan. Kiitokset omistajalle koiran pitämisestä näin hyvässä kunnossa. Ei näytä ikäiseltään. Onnea!"

Ja tuo kommentti ikään liittyen siis tarkoittaa, että Leevi näyttää nuoremmalta kuin onkaan. Suomennettuna se kuulostaa ainakin omaan korvaan kovasti kritiikiltä, vaikka tuomari tarkoitti sen tosiaan kehuksi :D Leevi kun on niin babyface moniin ikäisiinsä verrattuna :)

Agilityn suhteenkin on jotain ihan uutta, treenaamisen lisäksi siis. Nimittäin meninpä ilmoittamaan Robinin agirotuun varakoiraksi! Alkuperäinen suunnitelma oli ilmoittaa se ihan joukkueen varsinaiseksi koiraksi, mutta tulin kuitenkin järkiini ja päädyin ilmoittamaan sen pelkästään varalle.. ;) Mutta nyt kuitenkin kutkuttelisi ilmoittaa Robin open class -tasoituskilpailuun.. Mutta saa nyt nähdä mitä teen :D

Tämän viikon lauantaina piti suunnata Raumalle näyttelyyn, mutta työvuoron takia se ei nyt sitten onnistukaan. Harmittaa tosi paljon! Mutta minkäs teet, kun ei voi vuoroa vaihtaa ja kun aloitin tuossa työssä vasta, niin en tajunnut että olisi pitänyt tyyliin jo ennen työsopimuksen kirjoittamista alkaa anomaan vapaapäiviä.. No, tästä viisastuneena taidan nyt sitten jo hyvissä ajoin pyytää heinä- ja elokuun näyttelyitä varten muutamat vapaat ;)