Näin aluksi kummastelen, missä vaiheessa mätsäritkin on menneet niin totiseksi touhuksi, että pitää alkaa karrikoimaan tapahtumia kun oma koira ei sijoitu haluamallaan tavalla?! Tänään vaan tuntui tulevan kuraa niskaan, kun Leevi sijoittui tämän päivän kaksissa mätsäreissä vetskujen kolmanneksi ja Leevin jälkimmäisen mätsärin kehäkäytöstä eräs myös veteraanin kanssa molempiin mätseihin osallistunut henkilö lähti yleisesti keskustelupalstalla suurentelemaan. Meille mätsärit on vaan kiva harrastus, ja ainahan se on tuomarista kiinni miten koirat sijoittuvat. Turha sitä on niin vakavasti ottaa! Eikös mätsärit nimenomaan ole leikkimielinen tapahtuma... Me ei ainakaan voitais enää mätseihin harkita menevämme kun pojat ei kerran mitään megamenestyjiä ole, niin pitäisi koko ajan olla suu väärinpäin ;)

Lähdin siis tänään kaverini kanssa Helsingin Viikkiin mätsäriin, molemmat koirat mukana. Ja Robin lähti siis mukaan tosiaan taas vaan turistin virkaa toimittamaan. Kaverin kanssa mietittiin, kun Kirkkonummella oli myöhemmin iltapäivällä toinen mätsäri, niin mentäisiin myös sinne jos Viikin reissu päättyisi sopivaan aikaan. Ja näinhän siinä kävi, joten tänään tuli hulppeat 2 mätsäriä käytyä yhden iltapäivän aikana! ;)

Viikissä veteraanit otettiin kaikki kerralla, kun niitä ei ollut kuin 6 koiraa. Leevi oli hyvin pöydällä, pöytätreenin vaikutuksen huomasi! Tuomari tykkäsi Leevistä senkin verran, että yllätyksekseni Leevin tulos oli VET3. Paikalta lähdettäessä törmättiin pariin kleiniin (äiti ja 5-kuinen tytär, virallisilta nimiltään Candybay's Energy Ellie ja Papavero) omistajineen. Hauskaa näytti tytöillä ja Robinilla olevan keskenään kun saivat leikkiä siinä aikansa, Leeviä ei leikkiminen oikein huvittanut tällä kertaa.

Kirkkonummelle päästiin pienen eksyilyn jälkeen, kun navigaattori ajatti miten sattuu, ei tainnut tietää itsekään minne oltiin menossa! Monien epätoivonhetkien jälkeen kuitenkin löydettiin mätsäripaikka, ja ihan ajoissa :D Paikan päällä oli muutamia spitzejä, joista osaa pojat pääsi moikkailemaankin. Vetskuja oli tällä kertaa vaan 4, joten kaikki otettiin samaan aikaan kehään, kaikille punainen nauha.

Pöytää ei meidän kehässä ollut ja Leevi käyttäytyi tosi kummasti siinä maassa; väisti maassa ja hieman irvisteli tuomarille kun tuomari yritti katsoa hampaita. O____O Tosi kummaa käytöstä! Kaipa pitkä päivä teki tepposet ja epäilisin että paikan päällä oli juoksuinen narttu, kun Leevi siellä siihen malliin nuoleskeli ja vouhotti kun käytin sitä ennen kehää vielä vähän pissalla. Leevin pää menee aina ihan sekaisin juoksuhajuista, joten liekö se sitten vaikuttanut käytökseen...? Tiedä sitten mikä herraan tuli. Tuomari sai kuitenkin tutkiskeltua ja rapsuteltua Leeviä ja Leevi otti nameja tuomarin kädestä, mutta kemiat eivät muuten vaan oikeen natsanneet. Irvistely oli kyllä ihan uutta, tuon koiran irvistämään saaminen on muutenkin aikamoinen homma! On sellainen lepsukka aina. Tuomari kuitenkin kehui liikkeitä ja karvaa upeiksi ja ymmärsi että maassa tutkiminen on outoa Leeville, jonka takia ei jättänyt meitä viimeiselle eli 4. sijalle, vaan sijoitti Leevin 3. Tosi ylpeä olin liikkeistä saaduista kehuista, koska liikkeisiin olen nyt yrittänyt panostaa viimeaikoina, jotta saisi ne näyttämään mahdollisimman hyviltä. Näemmä treeni tuottanut tulosta ja oikea tapa löytynyt :) Sanoipa tuomari, että olisi paremminkin sijoittanut jos olisi ollut avoimempi, mutta ei jäänyt oikeastaan harmittamaan kun saatiin muuten niin paljon kehuja!

Tästä tapauksestahan oli liioiteltuna keskustelupalstalla (mihin jo tekstin alussa viittasin), että Leevi olisi ärissyt tuomarille eikä olisi antanut koskea itseensä. Ei se ihan niin kyllä mennyt, mutta uskokoon ken tahtoo. En itse jaksa tuollaista selittelyä ottaa edes vakavissani :D

Päivän kotona otetut palkintokuvat lisäilen myöhemmin, kunhan ehdin kuvia käymään läpi.