Eilen iltapäivällä ja illalla, 16. lokakuuta, otin Robinin kanssa pitkästä aikaa muutamia tottelevaisuuskokeiden (toko) alokasluokan liikkeitä. Viimeksi olemme käyneet näitä liikkeitä läpi keskikesällä, mutta vielä oli jotain pojan päähän jäänyt. ;-)

Tokokoiraahan en Robinista ole suunnitellut, näyttelyt ja agility pysykööt vakilajeinamme. Agility tosin virallisesti vasta myöhemmällä iällä. :-)

Leevi seuraili harjoituksiamme vierestä katsellen. Se ei oikein perusta näistä jutuista. Se nauttii olostaan kotikoirana, joten en sitä ole ruvennut "kiusaamaan".

Harjoituksien sisältö

Sivu -käsky ei ole Robinille ollut koskaan oikein selvä, se on ollut tosi hankala pienelle miehelleni. Pienen treenimme jälkeen totesin kuitenkin pojan edistyneen huimasti!

Paikallaan makuu on kärsimättömälle pojalleni hieman hankala, mutta tässäkin edistyttiin. Robin piti loppujen lopuksi tiivistä katsekontaktia suht' pitkään, ympäristön häiriöistä huolimatta.

Luoksetulo sujui täysin ongelmitta. Pojalle ei tarvitse kuin huutaa "Tänne!" niin jo poika ravaa luokseni kuin ns. ravattu salama! Sivulle poika ei vielä hakeudu luoksetulon yhteydessä, mutta en pidä sitä arkielämässämme niin tärkeänä. Tärkeintä on, että poika tulee kun käsketään!

Seuraamista harjoittelimme niin kytkettynä kuin taluttimettakin. Taluttimetta treenasimme enemmän, koska se onnistuu ehkä hitusen paremmin. Katsekontaktia tulee vielä vahvistaa seuraamisen yhteydessä, käännöksiä sekä pysähtymistä, jos aikoisimme ihan toko-kokeisiin asti!

Tottelevaisuuskokeiden liikkeistä poiketen voimistin myös Robinin ohjattavuutta kädellä, agilityyn liittyen siis. Illalla huomasin hauskan seikan, että Robin seurasi minua ilman käskyä, tiiviisti perässäni kävellen. Sen omalaatuista seuraamista näemmä! :-D