Käytiin tänään siellä agikurssin pääsykokeissa ja sehän meni sitten ihan penkin alle, vaikka kaikki näytti lupaavalta ennen sitä "kokeen" alkua.

Mentiin hyvissä ajoin hallille, jossa pääsykoe pidettäisiin. Robin oli vähän stressaantunut, mutta sain sen rentoutumaan, ottamaan kontaktia ja muutenkin kaikki mallilleen hyvissä ajoin ennen testin alkua. Mutta mitä sitten kävikään! Joku tyttö päästää cavalierinsa riehumaan siihen Robinin ympärille ja hyppimään päin. Koira tuli sieltä mun takaa, niin en ehtinyt itsekään edes tajuamaan että sieltä olisi mikään koira tulossa. Robin tietty meni ihan lukkoon, eikä enää namit maistunut.

Me oltiin sitten vieläpä ekana suoritusvuorossa, eikä seuraamisesta tullut mitään. Piti kulkea Robinin kanssa muiden koirakoiden muodostaman kujan läpi, mutta siellä reunalla oli niin innokkaasti villakoira tulossa haistelemaan Robinia että Robinhan keskittyi sitten siihen ja muutenkin oli tosi poissaoleva. Loppu meni kuitenkin ihan ok. Lopuksi sitten testattiin vielä paikallaolo/luoksetulo, jätin Robinin aidan taakse ja pyysin sitten tulemaan luokse. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä, kun oli ihan perusjuttuja ja nykyäänhän tuo luoksetulo ja paikallaolo sujuu arkijutuissakin. Ehkä pitäisi oikeasti alkaa luottamaan tuohon herraan vähän enemmän! Keräsi kyllä poika paljon (huvittuneita) katseita kun sehän hyppää aina aidan hirmu korkeelta, vaikka rima olisi kuinka matalalla. Näin myös tällä kertaa :D

Ja siis ihan aluksi testattiin luoksepäästävyys, joka meni myös hyvin, mistä olen toooosi ylpeä! "Testaaja" kyykistyi meidän eteen, tarjosi kättään haisteltavaksi ja siinähän se meidän treenaama käsikosketus sitten tulikin! Robin nuuhki kättä häntä heiluen, mutta pakitti sitten vähän ja epäröi, mutta otti namit naisen kädestä ilman mitään epäilystä. Mahtavaa nähdä tarkkiskurssista olevan oikeasti hyötyä ja että edistystä oikeasti tapahtuu!

Huomasi hyvin, miten se cavalierin tempaus vaikutti meidän suoritukseen, kun otin Robinin kanssa vielä seuraamista ja luoksetuloa ennen kuin kurssille valitut julkaistiin. Seuraamisessa Robin nimittäin piti koko ajan kontaktin yllä ja oli muutenkin täysillä mukana, eli juuri toisin kuin siinä arvosteltavassa tilanteessa :D Taso oli kyllä tosi kova kurssille hakijoiden kesken, monet oli selvästi vähän enemmänkin tokoa treenanneet, ja koirakoitakin oli 18kpl, jos oikein laskin?

Syksyllä haetaan sitten uudelleen kurssille, jos vaikka seuraaminen onnistuisi vähän paremmin silloin. Ei me nyt tästä masennuta, yksi vastoinkäyminen niin monien hyvien asioiden rinnalla! Ja osaanpahan nyt sitten jättää pääsykokeeseen ilmoittautumisen vähän myöhäisempään, niin ei olla sitten heti ekana kokeilemassa onneamme ;)

Tällä viikolla sain vihdoin hommattua trimmauspöydän, joten Leevi pääsee nyt totuttelemaan sillä olemistanyt pari kolme kertaa päivässä. Tosi nopeasti on tullut edistystä, kun miettii että nyt sen häntää ei tarvi olla pitelemässä ylhäällä jatkuvasti ja korvatkin on jopa mahdollista saada näkyviin - myös sitten pöydältä alas otettaessa ja seisottaessa suoraan. Ei luimistele enää ollenkaan pöydän jälkeenkään.

Trimmauspöytä otetaan Robinillekin ensi torstaina treeniin mukaan. Viime kerralla Robin jaksoi tehdä käsikosketusta ensin mun ja sitten vielä Liisan kanssa, ja vieläpä tosi pitkään. Tämän jälkeen Liisa piti vielä Robinille pienen leikkihetken, johon otettiin mukaan häiriötä sen verran, että toinen kurssilainen (mies) käveli edestakaisin siinä lähellä Robinia. Liisa heitti lelun muutaman kerran Robinille sinne miehen luo ja vasta kun lelu oli aivan jalan vieressä, niin Robinin keskittyminen leluun herpaantui.

Mutta kun oltiin lähdössä pois ja mies oli mennyt jo istumaan takaisin paikalleen, Robin meni haistelemaan lahjetta ja haisteli reippaasti kädenkin ja häntäkin siinä jo heilahteli kovasti! Eikä muuten haukkunutkaan yhtään! :)