Meidän ensimmäinen ulkomaan näyttelyreissu suuntautui Valko-Venäjälle, Minskiin, jonne lähdettiin samaisella porukalla kuin Porin ryhmikseenkin (minä ja Johanna sekä koirat Leevi, Roope (Robinin setä) ja Rommi). Minskiin ei kuitenkaan lähdetty omin neuvoin matkaamaan vaan erään matkanjärjestäjän järjestämällä bussikyydityksellä.
 
Matka alkoi torstai-iltana kun suunnattiin laivalla Helsingistä Tallinnaan, jossa oltiin puoliltaöin. Matkasimme baltianmaiden kautta Valko-Venäjälle ja matka taisi kaikkiaan kestää reilu 16 tuntia (sisältäen kaksi 45min pysähdystä ja parin tunnin odottelun Valko-Venäjän rajalla), mutta Leevi kesti koko matkan kunnialla - mitä nyt kuoppaiset ja epätasaiset tiet vähän hermostuttivat, en saanut itsekään nukuttua vaan heräilin tasan tunnin välein vaikka yleensä olen suht sikeäuninen ja kyllä itseäkin pisti tosiaan pompituttamaan ne tiet!
 
Majoituimme hotel Belarusiin, josta suunnattiin lauantaiaamuna kahdeksan maissa kohti näyttelypaikkaa. Kehät alkoivat vasta n. klo 14, joten odoteltavaa riitti.. Molempina päivinä sama aikataulu. Näyttelypaikka oli hieman toista mihin Suomessa on totuttu. Katosta vuoti vettä ja myös muutamissa kehissä oli lammikoita, mutta onneksi ei "kriittisissä" kohdissa. Sateenvarjo oli tosiaan tarpeen ja molempina päivinä itsellä oli kamojen päällä pieni sateenvarjo aukaistuna.
 
Kleinejä oli molempina päivinä neljä urosta Leevi ja Roope mukaan lukien, mutta PU-sijoja ei Valko-Venäjällä jaeta, ainoastaan ROP-sijat (pentu, juniori, veteraani ja varsinainen rop). Tuomarina Valko-Venäjän voittajanäyttelyssä lauantaina oli Irina Azen (Valko-Venäjä), joka arvosteli koirat suoraan pöydällä seisottaen, joka pisti mietityttämään koska Leevi ei nostanut lainkaan korviaan pöydällä ollessaan. Liikkeissä taas piristyi ja maassakin seisoi ihan kivasti ne ratkaisevat pari sekuntia, jotka tuomari vielä katsoi koiraa. Tuloksena ERI1 ROP-veteraani ja näin ollen siis Valko-Venäjän Veteraanivoittaja 2010 (BYVW-10)!! ROP-kehään menevät vain luokkavoittajat, joten mehän sitten päästiin kisaamaan ropistakin, mutta venäläinen valio vei voiton.
 
Sunnuntaina samat koirat kehissä, tuomarina tällä kertaa Joanna Szepanska-Korpetta (Puola). Sunnuntaina jännitti miten liikkeet menisivät koska kehässä oli vain yhdellä sivulla mattoa, mutta tuomari pyysi edestakaisin liikkeet jokaiselta matottomalla kohdalla. Kokeilin tauolla kuinka Leevi liikkuisi ja se näytti katastrofilta :S Leevi liikkui arkaillen, häntä alhaalla ja epävarman näköisenä, häntä nousi vasta matolle päästessä. No, ei siinä mikään auttanut kuin toivoa parasta.
Kehä alkoi vähän yllättäen kun arvostelujärjestystä oli muutettu ja tuli kiirus kehään, koska tuomari oli tosi nopea. Ensin pöydälle, jossa tuomari kävi vähän läpi Leevin turkkia selästäkin, mistä en oikein tiedä oliko se hyvä vai huono asia, koska ainakaan Johannan koirilla ei turkkia sen tarkemmin katsellut. Sitten oli vuorossa ne kauhulla odottamani liikkeet, jotka menivät kuitenkin hyvin - häntä pysyi ylhäällä ja vauhtikin riittävän reippaana! Seisontakin meni ihan hyvin, ja tuloksena myös sunnuntaina ERI1 ja ROP-veteraani! :) Jälleen valiouros vei voiton ROP-kehässä, mutta enpä ollut ROPista uneksinutkaan, joten en koe että mitään olisi mennyt sivu suun :D
 
BIS-kehissä Leevi ei oikein enää jaksanut esiintyä, lähes 9 tuntinen näyttelypäivä teki tehtävänsä molempina päivinä. Sunnuntaina sitten lähdettiinkin kotia kohti näyttelypaikalta, tosin käväistiin vielä ostoskeskuksessa todella pikaisesti ennen Minskistä lähtöä. Paluumatka Valko-Venäjältä sujui jo vähän rauhallisemmin, sain itsekin paremmin nukuttua koska tie taisi olla osittain paremmassa kunnossa. Maanantaiaamuksi saavuimme Viroon ja vihdoin ja viimein iltapäivällä päästiin kotiin. Nelipäiväinen reissu kannatti, saatiin mitä haettiin vaikka tuomarit eivät mitään ERI-automaatteja olleetkaan - varsinkaan sunnuntain puolalainen. Harmi vaan, ettei veteraaneille jaettu SERTejä, muutoin Leevistä olisi tullut BY MVA ja samalla siis FI MVA. Olin miettinyt jos olisin vaihtanut Leevin avoimeen luokkaan viime tingassa toiselle päivälle sertin toivossa, mutta turha sitä on jäädä jossittelemaan koska hyvät tulokset saatiin veteraaniluokkaan jättämälläkin! Katsotaan sitten seuraavalla reissulla - milloin se sitten ikinä koittaakaan ;)
 
Vielä tiivistettynä Valko-Venäjän tulokset:
Lauantai 28.8. VET ERI1 ROP-vet. BYVW-10 (tuom. Irina Azen, Valko-Venäjä)
Sunnuntai 29.8. VET ERI1 ROP-vet. (tuom. Joanna Szepanska-Korpetta, Puola)
 
Arvostelutkin saan toivottavasti vielä käännätettyä jossain vaiheessa :)

Ensi viikonloppuna (4.-5.9.) jatketaan Liettuassa ja Latviassa, saa nähdä miten käy koska Valko-Venäjällä en tosiaankaan säästellyt lainkaan karvoja vaan päätin pistää turkin ihan oikeasti kuntoon molemmille päiville, ettei sitten ainakaan sen takia oltaisi palattu tyhjin käsin! Ja saman aion kyllä tehdä kaikkiin seuraaviin näyttelyihinkin, näyttää se turkki kuitenkin aina huomattavasti paremmalta kunnostettuna kuin harjaamatta jätettynä karvojen säästelemisen takia ;)