Viikonloppu menikin tällä kertaa taas mätsäreiden parissa, kun bongasin Kouvolan seudulta kahdet mätsärit - miksipäs ei käyttäisi tilaisuutta hyväksi kun siellä päin liikkuu? :)

Lauantain mätsit oli Kouvolan Niinistössä. Samassa oli joku lastentapahtuma ja voin kyllä sanoa, että lastentapahtuma ja mätsärit samassa paikassa on harvinaisen huono yhtälö!! Lapset paukutteli tahaltaan ilmapalloja ja Leevi oli ihan sätkyssä. Tahtoi koko ajan syliin turvaan - ja Leevi ei tunnetusti ole mikään sylikoira. Kehässä saikin sitten esitellä shelttimäistä kleiniä: häntä laskettuna ja korvat luimussa. Vetskut sai kaikki punaisen nauhan ja Leevi oli sitten 6. Vasta sitten siinä palkintojen vieressä ne korvat alkoi sieltä löytymään.

Robin oli mukana turistina, harjoittelemassa vähän häkissä oloa kun se on näköjään unohtunut herralta. Metelöi vaan siellä häkissä koko ajan. Loppua kohden vähän meno rauhoittui, eikä Robin enää ollutkaan ihan joka ikinen hetki äänessä ;)

Sunnuntaina suunnistettiin Elimäelle. Robin piti taas kunnon mekkalaa, Leevikään ei viihtynyt kauaa sen kanssa samassa häkissä ;) Oli kyllä tosi huono keli, välillä satoi ihan rakeitakin. Vetskuja oli Elimäellä viiden koiran verran, osa jo edellisistä mätsäreistä tuttuja. Leevillä ei ollut paria, joten punaisen nauhanhan se sai automaattisesti vaikka esiintyminen oli vähän sinnepäin. Punaisten kokoomakehässä esiintyminen alkoi taas sujua reippaammin, mutta 1. sija tuli silti todellisena yllätyksenä! Palkintoihinkin oli selvästi panostettu: ruusukkeen lisäksi pokaali, lelu, kenkäluu ja lisäksi vielä nappulaa ja purkki märkäruokaa sun muuta mukavaa.

BIS-kehässä jäi vähän harmittamaan kun seisottaminen meni taas vähän sinnepäin, kun meidän takana ollut nainen perhoskoiransa kanssa tunki koko ajan ihan Leeviin kiinni vaikka pyysin josko voisivat mennä vähän kauemmas että mahduttaisiin mekin olemaan. Mutta eikö ollut siinä meissä kiinni taas parin sekunnin päästä, vaikka olivat viimeisinä eli tilaa olisi kyllä ollut pysyä edes pikkuisen kauempanakin. Leeviä häiritsi tosi paljon kun nainen oli koko ajan siinä kiinni ja liikkui siinä vähän väliä miten sattuu. Kumpikaan vetskuista ei päässyt BIS-sijoille (1-4), toinen tuomari melkeenpä kauhisteli kun tutki Leevin suuta että sieltä puuttui välihampaita.

Robinkin oli tosi nätisti häkissä loppuajan, rauhoittui nukkumaan heti kun aurinko alkoi paistaa. Kurja sää vissiin otti päähän ;)

Molemmissa mätsäreissä oli myös Heldalan kasvattipoika, joka oli nyt sunnuntaina pienten aikuisten pun3! Sunnuntai oli selvästi parempi päivä molemmille kleinipojille! :)

Kuvia lisään (jälleen) jälkikäteen ;) Nyt sitten jätetäänkin taas mätsärit vähemmälle ainakin Leevin osalta (Robinin kanssa pitäisi kyllä treenata pöytäkäytöstä), jotta karvaa riittäisi virallisiin näyttelykehiinkin. Ensi viikolla suunnataan Porin ryhmikseen, jonne on ilmoitettu 8 mv kleiniä (Leevin ja Roopen lisäksi ainakin 2 urosta).