Hankinpa tässä innostuksissani kleinspitzien vuoden 2001 vuosikirjan, lähes sata sivua näyttelyarvosteluja ja -tuloksia vuosikymmenen takaa... Ihanan nostalgista lueskeltavaa! Ja koska Leevikin on jo niin vanha papparainen, sen junioriluokan arvostelut löytyvät juurikin tästä kirjasta. Oli mukava päästä vertailemaan alle 1v. ja 9,5-10v. Leevin arvosteluja. Ja pääpiirteittäin olivatkin kovin samanlaista lueskeltavaa! :)

12.07.2001 Tuusula KV, Lynne Robson-Smith (Iso-Britannia) » JUN 1 JUK2
"Hyvä koko. Erinomainen pää. Ihastuttavat silmät. Kaunis häntä. Erinomainen turkki ja kunto. Liikkuu hyvin."  (ikää hieman vajaa 10kk)

11.08.2001 Turku, Kari Edmund » JUN 1 JUK1
"Erittäin miellyttävä tyyppi. Kaunis pää. Hienot korvat. Hyvänmallinen runko. Liikkuu melko hyvin. Hieman epävarma hännänkanto, mutta saa varmuutta lopuksi. Erittäin kaunis turkki."  
(hieman vajaa 11kk)

26.08.2001 Helsinki erkkari, Lothar Mende (Saksa)* » JUN 1 JUK1 SA PU5
"Keskikokoinen ja keskivahva, oranssisoopeli uros. Rotutyypillinen pää. Moitteettomasti asettuneet pienet korvat. Tummanruskeat silmät. Musta pigmentti. Täydellinen saksipurenta. Neliömäinen runko. Keskivahvat, suorat raajat. Runsas, oikeanlaatuinen päälli- ja pohjakarva. Upeasti karvoittunut häntä kaartuu oikealle. Rotutyypillinen kleinspitz. Moitteettomasti esitetty." 
(11,5kk)

* erikoistuomari, Saksan rotujärjestön pääjalostusneuvoja

Oli mielenkiintoista lueskella myös Leevin äidin Taran, Lassi-veljen ja sisarpuoli Tintin arvosteluja. Äidin arvosteluista löytyi paljonkin yhtäläisyyksiä, hymyilytti kun sillekin oli mm. mainittuna pari kertaa turhan leveälle asettuneista korvista ;) Leevin isältäkin löytyi tuloksia vuodelta 2001 yhden näyttelyn verran, mutta aika tiivistetystä arvostelusta ei löytynyt sen erikoisempia yhtäläisyyksiä, jos ei sitten lasketa kehuja mittasuhteista, turkista ja kaulasta - eli näitä aika perusmainintoja.

Ja parin viikon päästä haetaan kaljulle Leeville taas uusi arvostelu lueskeltavaksi, Viron kansallisesta, tsekkiläiseltä Otakar Vondrousilta. Ja meidän autosta löytyykin näyttelyn kaikki kleinit eli ne kaikki huimat 3kpl ;)