Eilen kotiuduttiin Liettua-Latvia näyttelyreissulta, jonne mentiin tällä kertaa ihan omin nokkinemme. Matkaan lähdettiin perjantaina ja takaisin Suomeen tultiin maanantaiaamun ensimmäisellä laivalla, ja koko tämän reissun aikana tuli nukuttua noin 12h verran.. Eiköhän sekin jo kerro että ajeltiin aina ihan yötä myöten ;)

Liettuassa, Vilnassa oli kaksipäiväinen KR-näyttely, jonne mentiin vain lauantaille. Muun värisiä oli vaivaiset 3 koiraa, Leevi ja Roope mukaan luettuna ja kolmas olikin narttu, joten ihan hyvin olisi voinut jättää seuraavan päivän Latvian reissun väliin, mikä osoittautui kaiken lisäksi ihan kauheaksi kokemukseksi Leeville.

Liettuassa tuomarina oli liettualainen Zivile Povilaitiene, joka arvosteli ilmeisesti liettuaksi joten arvostelusta en saanut mitään selvää. Leevi esiintyi yllättävän reippaasti vaikka lattiassa oli paljon hajuja (näyttely oli urheiluhallissa), kehän ulkopuolella jo meinasin että taasko saisin viedä korvatonta koiraa kehään.. Hienosti Vilnasta tulos ERI1 PU2 ROP-vet. ja VET-SERT (joka nyt jäi hieman epäselväksi, että "sisältyikö" vet-sert tuohon rop-vettiin vai onko ihan oma palkintonsa, kun saatiin vastauksiksi kahta erilaista, mutta joka tapauksessa nyt ollaan lähempänä LT VCH -arvoa)!! Hienosti siis jälleen kerran! <3 BIS-kehässä lattiassa oli hirveästi hajuja, joten esiintymisestä ei tullut enää mitään - varsinkin kun pitkä päivä taas takana kun ihan liian pitkäkestoisen junior handler -kisan vuoksi ryhmäkehät jäivät aikataulusta jälkeen kahdella tunnilla.. Junior handler -kisa ei mielestäni kuuluisi ryhmäkehiin luettevaksi isoksi kehäksi, mitä siinä manailtiinkin porukalla ;)

Vihdoin ja viimein illalla kahdeksan maissa lähdettiin kohti Latvian Ventspilsiä, jossa meillä oli varattuna hotellihuone 600m päässä näyttelypaikasta. Ehdittiin taas muutama tunti nukkua ja yötä vasten ajettujen monen tunnin ajomatkojen jälkeen uni tulikin taas nopeasti, vaikkei huoneessa ollut lämmitystä päällä.

Sunnuntaina oli vuorossa siis KR-näyttely Ventspilsissä. Sää oli hyvä ja olin jo innolla odottanut ulkonäyttelyä, kunnes huomattiin että lapset kulkivat ilmapallot kourassa pitkin näyttelypaikkaa ja ilmapallot senkun poksahtelivat. Leevi tärisi pelosta eikä olisi tahtonut enää edes tulla takaisin lenkiltä kehän luo. Koiranäyttelyt ja ilmapallot eivät kertakaikkiaan kuulu yhteen!! Kehässä nähtiinkin hännätön Leevi, häntä ei noussut edes liikkeessä. Tuomarina Latviassa oli irlantilainen Marion Finney, joka tykkäsi Leevistä paljon ja todella tahtoi Leevin kantavan häntänsä, ennen edestakaisin liikkeitä vielä mainitsi että nyt todella tahtoisi nähdä sen hännän liikkeessä. Mutta minkäs teet kun Leevi säikkyy ilmapallojen poksahtelua ja aina vaan jostainpäin kantautui poksahtelua. Tuloksena EH1, ja tällä kertaa sai sitten kuulla Leevin kohdalla ne harmittamaan pistävät sanat: Muuten ehdottomasti erinomainen, mutta..

Arvostelu oli Latviassa sentään englanniksi, tosin samat asiat tuomari kertoi minulle jo pöydällä tutkiessaan ;D
"Komea vanha mies, mutta ei iloinen tänään, ihastuttava etuosa, mutta lihakset vähän heikentyneet takaa (mitä jo pöydällä sanoi että tyypillistä vanhoille koirille, joten ei ilmeisesti tarkoittanut mitenkään hirveänä kritiikkinä), liike hyväkuntoinen (arv. movement sound)"

Tällaista siis baltianreissulla ja nyt sitten kierrelläänkin vielä tämän vuoden viimeiset kolme Suomen näyttelyä tässä seuraavina viikkoina :)